IGOR VASILIADIS EEN GRIEK IN RUSLAND

Igor Vasiliadis is geboren in het Athene van 1972. De fascistische machtsovername die rond deze tijd plaatsvond deed zijn ouders echter besluiten te vluchten naar Rusland. Het was daar dat een jonge Igor Vasiliadis al op achtjarige leeftijd zijn liefde voor de fotografie ontdekte en later zelfs zijn eerste zwart-wit film maakte. Zijn eerste camera was de Smena 6 en later de Zenit E. Het jaar 2000 was het startpunt van zijn carrière in de professionele fotografie. Sindsdien hebben zijn foto’s al op honderden magazinecovers gestaan en heeft hij vele nationale, maar ook internationale prijzen gewonnen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Igor Vasiliadis posters en foto’s koop je vertrouwd en snel bij Cobra Art.

Fotokunst van Igor Vasiliadis

DE ONGELOFELIJKE PRESTATIES VAN IGOR VASILIADIS

Igor Vasiliadis posters en foto’s worden bewaard in de koninklijke collecties van Spanje, Zweden en Nederland. Meer dan 350 kunstboetieks vertegenwoordigen zijn werk in Europa en de Verenigde Staten.

Het grootste netwerk van kunstgalerijen, Yellow Corner, riep de foto’s van Igor uit als de Best Sells van 2010. Er zijn talloze publicaties over de kunst van Igor Vasiliadis in kunsttijdschriften in onder andere Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, China, Spanje, Griekenland en Rusland. Igor is de bedenker van een aantal kunstprojecten die over de hele wereld veel publiciteit hebben genoten. Sommige van deze projecten waren zo opzienbarend dat ze een persoonlijke tentoonstelling kregen toegewezen. In het bijzonder een gezamenlijk project met regisseur Kim Ki-Duk (Korea), gebaseerd op zijn “Spring, Summer, Fall, Winter and Spring”. Hij heeft gewerkt met toonaangevende modellenbureaus zoals Next, IMG, Fashion, Women.

Igor Vasiliadis kunstwerk

IGOR VASILIADIS EEN FOTOGRAAF MET EEN KENMERKENDE STIJL

Igor Vasiliadis is zowel commercieel- als kunstfotograaf met een voorliefde voor negentiende-eeuwse apparatuur en technieken. Zo kiest hij er doorgaans voor om bij zijn foto’s gebruik te maken van een lange sluitertijd. Dit geeft de ziel van het door hem gefotografeerde model de kans om uit de gevangenis van de vergankelijke emoties te ontsnappen en echt belicht te worden in al haar veelzijdige schoonheid. Igor Vasiliadis gebruikt zilver en platina platen om zijn foto’s op af te drukken, waardoor zij een klassieke en antieke look krijgen die door zijn stijl toch ook zeer vernieuwend en fascinerend zijn. Bekijk ook de kunstwerken van Ivor Paanakker.

DE BEDEKKENDE IMPERFECTIES VAN IGOR VASILIADIS

Als we kijken naar werken die in zijn kenmerkende stijl zijn gemaakt, kan worden gezegd dat Igor in zijn kunst technologieën uit het verleden combineert in het formaat van de toekomst. Door te werken met oude technologieën, lenzen en chemische processen, legt de kunstenaar de werkelijkheid niet vast; hij creëert zijn eigen wereld in zijn foto’s. Een van de belangrijkste aandachtspunten van zijn werk is de schiet- en printtechnologie, bewaard vanaf het midden van de 19e eeuw en bekend als nat-collodionproces op de platen van gezwart zilver. De kunstenaar staat bekend om zijn unieke foto canvassen. Alle bedekkende imperfecties zijn origineel en vormen een speciale entourage, die in combinatie met het beeld een ongewoon gevoel creëert. Uw eigen Igor Vasiliadis kopen in deze unieke stijl? Bij Cobra Art is dit mogelijk.

IGOR VASILIADIS KOPEN VIA COBRA ART

Het aantrekkelijke werk van deze Grieks-Russische kunstenaar is nu ook te vinden in de collectie van Cobra Art. De kunst van Igor Vasiliadis nodigt u uit om eindeloos te staren en geeft zoals de kunstenaar zelf zegt een kijk in de diepste ziel van het model. Haar naakte ogen tonen het binnenste van haar psyche en Vasiliadis levert daarmee de meest intrigerende kunstobjecten af. U kunt deze kunst nu zelf beleven in uw eigen huis en uw kamers die elegante, klassieke stijl geven waar u naar op zoek bent. Bekijk ook kunstwerken van onze getalenteerde kunstenaars.

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu