Igor Vasiliadis een Griek in Rusland

Igor Vasiliadis is geboren in het Athene van 1972. De fascistische machtsovername die rond deze tijd plaatsvond deed zijn ouders echter besluiten te vluchten naar Rusland. Het was daar dat een jonge Igor Vasiliadis al op achtjarige leeftijd zijn liefde voor de fotografie ontdekte en later zelfs zijn eerste zwart-wit film maakte. Zijn eerste camera was de Smena 6 en later de Zenit E. Het jaar 2000 was het startpunt van zijn carrière in de professionele fotografie. Sindsdien hebben zijn foto’s al op honderden magazinecovers gestaan en heeft hij vele nationale, maar ook internationale prijzen gewonnen.

Igor Vasiliadis een fotograaf met een kenmerkende stijl

Igor Vasiliadis is zowel commercieel- als kunstfotograaf met een voorliefde voor negentiende-eeuwse apparatuur en technieken. Zo kiest hij er doorgaans voor om bij zijn foto’s gebruik te maken van een lange sluitertijd. Dit geeft de ziel van het door hem gefotografeerde model de kans om uit de gevangenis van de vergankelijke emoties te ontsnappen en echt belicht te worden in al haar veelzijdige schoonheid. Igor Vasiliadis gebruikt zilver en platina platen om zijn foto’s op af te drukken, waardoor zij een klassieke en antieke look krijgen die door zijn stijl toch ook zeer vernieuwend en fascinerend zijn.

Igor Vasiliadis kopen via Cobra Art

Het aantrekkelijke werk van deze Grieks-Russische kunstenaar is nu ook te vinden in de collectie van Cobra Art. De kunst van Igor Vasiliadis nodigt u uit om eindeloos te staren en geeft zoals de kunstenaar zelf zegt een kijk in de diepste ziel van het model. Haar naakte ogen tonen het binnenste van haar psyche en Vasiliadis levert daarmee de meest intrigerende kunstobjecten af. U kunt deze kunst nu zelf beleven in uw eigen huis en uw kamers die elegante, klassieke stijl geven waar u naar op zoek bent.