THIERRY VANHUYSSE

Thierry Vanhuysse is een Belgische kunstfotograaf die zich fixeert op het fotograferen van stedelijke- en natuurlijke omgevingen. Geboren in 1978 leidde de aanschaf van zijn eerste fotocamera tot een levenslange passie en een perfecte beroepskeuze. De kunstfotografie heeft Thierry Vanhuysse over de hele wereld gebracht, waaronder op plekken waar een andere fotograaf niet snel zou komen. Zo heeft hij een complete fotosessie gedaan in de Oekraïense stad Tsjernobyl. De stad, verlaten na een nucleaire ramp, inspireerde hem tot een surrealistische fotoshoot die tegelijkertijd mysterieus, spookachtig alsmede kunstzinnig is. Prachtige desolate foto’s als ‘The Classroom’ en ‘The Swimming Pool’ zijn hiervan het resultaat.

Urban art van Thierry Vanhuysse

THIERRY VANHUYSSE SPEELT MET TIJD EN LICHT

Thierry Vanhuysse zijn grootste kracht is zijn beheersing van tijd en licht door te experimenteren met de sluitertijd. Zijn werk krijgt daardoor elementen van fantasie, terwijl het subject vaak zeer alledaags en onopvallend is. Wanneer Thierry Vanhuysse echter met zijn onderwerp naar keuze aan de slag gaat ontstaat er iets magisch. Zijn foto’s zijn niet slechts een verslaglegging of weergave van de werkelijkheid, ze zijn een bespeling van de werkelijkheid. Een werkelijkheid zoals die te zien is in dromen. Een illusie, maar toch ook de waarheid. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar Mongkong Timelapse, Venice Italy Docks St. Marco, of On The Move New York. Het zijn stuk voor stuk kunstfoto’s die een bizarre draai geven aan de werkelijkheid.

Urban city kunst van Thierry Vanhuysse

THIERRY VANHUYSSE EN COBRA ART

De inspirerende en intrigerende werken van Thierry Vanhuysse zijn nu ook aanwezig in de collectie van Cobra Art. Het zijn kunstfoto’s waar u bijna eeuwig naar kunt blijven staren en toch elke paar minuten nog door verrast kunt worden. Zo creëert deze kunstenaar emoties bij zijn toeschouwers die ze van tevoren niet hadden verwacht en wekt hij een bijzonder fascinatie op voor de werkelijkheid die ons allen omringt. Bekijk ook de kunstwerken van Elmar Dam.

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu