POP-ART

Kleurrijk, opvallend en origineel: een Pop Art kunstwerk is een echte blikvanger. Deze moderne kunststroming is ontstaan in de jaren vijftig in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en draait volledig om vrijheid en emancipatie. Pop Art kunstenaars gebruiken alledaagse beelden en voorwerpen, en steken deze in een nieuw en origineel jasje. Een Pop Art kunstenaar weet zelfs een soepblik nog om te toveren tot een waar meesterwerk! Maar Pop Art is meer dan kleur en esthetiek: het is een reactie op de hedendaagse consumptiemaatschappij en reclamewereld, maar ook een brutale kritische noot naar de overheersende modernistische kunststijl. Speelse en originele kunst met een diepere laag dus!

Playboy Pop Art

Het ontstaan van Pop Art

Pop Art is bij het grote publiek bekend geworden door kunstenaars als Andy Warhol en Roy Lichtenstein. Grote kans dat je de zeefdrukken van soepblikken en colaflesjes van Warhol al eens hebt gezien. Of misschien ken je de kleurrijke stripverhalen van Lichtenstein nog? Al sinds de eerste presentatie in de jaren zestig genieten de werken van deze kunstenaars grote internationale bekendheid.

Toch ontstond de Pop Art stroming al eerder, namelijk in de jaren vijftig in het Verenigd Koninkrijk. De kunststroming ontwikkelde zich in Europa en de Verenigde Staten gelijktijdig, maar wel los van elkaar. Critici wisten in de eerste instantie niet goed wat ze met het werk van de Pop Art kunstenaars aan moesten, en bestempelde het al snel als non-kunst. Tegenwoordig is Pop Art niet meer weg te denken uit de moderne kunst, en is de stroming nog altijd geliefd bij een breed publiek.

Golden lips van Jean Raphael

Pop Art is kunst over het dagelijks leven

In de Pop Art kunstwerken worden alledaagse voorwerpen op een voetstuk geplaatst, en ondergaan ze een ware kleurrijke transformatie. Ook beroemdheden en andere onderwerpen gerelateerd aan de massacultuur sieren de doeken. Denk hierbij aan reclame, magazines, stripverhalen, films en televisie. Door de groeiend economische welvaart en explosieve toename van reclame en massamedia in de jaren vijftig en zestig werd men gebombardeerd met informatie. Daarnaast werd bezit steeds belangrijker voor het bepalen van de sociale status. Pop Art kunstenaars reageren op deze stortvloed aan informatie en leveren tegelijkertijd op een speelse manier kritiek op het materialisme en de consumptiemaatschappij. De werken zijn daarmee nog altijd verrassend actueel en relevant.

Bekende Pop Art kunstenaars

Amerikaanse Pop Art kunstenaars als Andy Warhol en Roy Liechtenstein zijn bekend en geliefd bij een groot publiek. Maar ook in Nederland werden kunstenaars geïnspireerd om alledaagse thema’s in hun kunst te verwerken. Woody van Amen nam na zijn bezoek aan Amerika de Pop Art mee naar Nederland, en verwerkte dit in een geheel eigen stijl van opvallende beeldcollages met beelden uit de massacultuur. Naast de iconen uit het verleden zijn er ook hedendaagse kunstenaars die de Pop Art weer een nieuw leven in blazen. De eigenzinnige kunstwerken van kunstenaars van over de heel wereld zijn te koop bij Cobra Art. Laat je inspireren door de enorme variëteit in stijlen en ervaar wat de verschillende kunstwerken met jou doen.

 

Pop Art kopen bij Cobra Art

In de Pop Art collectie van Cobra Art vind je de meest kleurrijke en moderne kunstwerken. Deze kunst zie je vaak terug in hippe restaurants, cafe’s en bars, maar ook thuis zijn ze een ware toevoeging aan elk interieur. De werken knallen van de muur af! Bij Cobra Art heb je een ruime keuze uit uiteenlopende werken van diverse kunstenaars, met ieder hun eigen herkenbare stijl. Kijk snel of jouw favoriete Pop Art kunstwerk ertussen zit!

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu