Philippe Shangti

De nieuwsgierige en fantasierijke persoonlijkheid van Philippe Shangti schijnt door in zijn uitbundige kunstwerken. Zijn provocatieve en glamoureuze werk heeft als doel te choqueren, maar heeft ook een diepere boodschap. Hij deinst hij er niet voor terug om commentaar te leveren op de hedendaagse maatschappij. Dat doet hij op een uitgesproken en geheel eigen wijze, met veel oog voor detail. Dat maakt zijn kunst niet alleen opvallend en actueel, maar ook een lust voor het oog!

Fotokunst van Philippe Shangti

Het decadente werk van Philippe Shangti

Philippe haalt zijn inspiratie uit de moderne tijd en de decadente wereld van de jonge jetset. Zijn allereerste fotoserie uit 2008 kreeg de naam “No Cocaïne Here”. De titel van deze serie trekt al net zo veel de aandacht als de werken zelf. Hiervoor gebruikte hij modellen verkleed als poppen en bekende superhelden. De achterliggende boodschap: onder invloed van drugs denk je misschien dat je fantastisch bent, maar de werkelijkheid is anders. Zijn provocatieve werk trok de aandacht van zowel kunstverzamelaars als beroemdheden die Saint Tropez aandeden tijdens hun vakantie, en bekende mensen als Eva Longoria en Tony Parker kochten zijn werken aan. Kijkend naar zijn werk wordt al snel duidelijk waarom: het is onmogelijk om geen blik te werpen op deze fantasierijke en toch betekenisvolle portretten.

Drugs, seks en anarchie

Na deze succesvolle expositie volgden er nog veel meer. Het decadente leven van Saint-Tropez, de plek waar hij een groot deel van zijn carrière heeft gewoond, vormde een inspiratiebron voor zijn tentoonstellingen. Zo bestond de tentoonstelling “Saint Tropez to London” uit 28 provocatieve afbeeldingen met een mix van drugs, fetisjisme, anarchie, seks en zelfs de dood. De daaropvolgende tentoonstelling “Art vs. Drugs” uit 2013, met wederom een hoofdrol voor drugs en andere demonstratieve onderwerpen, wordt gezien als zijn doorbraak bij het grote publiek.

Over Philippe Shangti

Philippe Shangti is een multidisciplinaire modern kunstenaar uit Frankrijk. Hij werd in 1983 geboren in Toulouse, en verhuisde na het afronden van zijn opleiding communicatie in 2000 naar Saint Tropez, waar zijn carrière als fotograaf van de grond kwam. Al op jonge leeftijd was Philippe geïnteresseerd in fotografie. In de eerste instantie stond hij als model voor de camera, maar al snel gaf hij artistieke advies aan managers binnen de kunst- en entertainmentindustrie.

 

Zijn werk komt in de vorm van diversie fotografieprojecten, artistieke concepten en sculpturen. Constant op zoek naar nieuwe inspiratie creëerde Philippe speciale werken random bekende

sporters, verzamelaars en hun familie. Daarnaast werkt hij samen met veel luxe merken om zijn kunst en hun producten samen te brengen. Zijn werk is over de hele wereld te zien. Waaronder de beste kunstgalerijen in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

In 2019 vertegenwoordigde hij Andorra bij de 58e Biënnale van Venetië, waar zijn tentoonstelling tot de top 10 van meest indrukwekkende exposities werd gerekend.

 

Werk van Philippe Shangti bij Cobra Art

Schokkend maar stijlvol, decadent en toch betekenisvol: dat zijn de werken van Shangti. Bekende meesterwerken, waaronder fotografieën uit de spraakmakende tentoonstelling “Enjoy your Fucking Dinner” zijn nu beschikbaar voor mensen van over de hele wereld. Bij Cobra Art bestel je de spraakmakende en sprekende beelden van Shangti op plexiglas, waardoor ze prachtig tot hun recht komen in jouw huis of werkruimte. Zijn werk is geheid een blikvanger, welke aanzet tot nadenken en de aandacht steeds weer naar zich toetrekt.

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu