Maria de Campos

Is het pop art of expressionisme? Abstract werk of street art? Of allemaal? De Portugese artiest Maria de Campos heeft een geheel eigen stijl waarbij ze technieken uit verschillende kunstdisciplines combineert. Niemand weet diverse stijlen zo mooi samen te brengen als Maria de Campos! Haar werk laat zich het beste omschrijven als een intrigerende kleurexplosie. Haar portretten van bekende personen zijn artistiek met een rauw randje. Het zijn toegankelijke werken die een breed publiek aanspreken. Laat je inspireren en bekijk haar werk bij Cobra Art.

Schilderij Maria de Campos

Kleurrijke portretten van bekende personen

Maria de Campos werkt het liefst met portretten van bekende sterren, en steekt deze in een geheel nieuw jasje. Haar gevoel voor kleur en interesse in street art toveren de portretten om tot moderne werken die hier en daar doen denken aan de graffiti kunst die je kunt vinden in de straten van de grote steden. Toch zijn haar werken verfijnder en opvallend gedetailleerd. Er valt altijd iets nieuws in te ontdekken!

 

Maria’s werk is tegelijkertijd een tribuut en een kritiek op materialisme en beroemdheid. De aangepaste gezichten kunnen enerzijds gezien worden als commentaar op de hedendaagse cultuur die geobsedeerd is door geld en bekendheid. Anderzijds zijn zij een verwijzing naar de diverse culturen over de hele wereld. Ze zijn daarmee uitgesproken hedendaags en relevant.

De favoriet van Maria de Campos

Hoewel er verschillende beroemdheden en karakters terug te vinden zijn in haar portretten, heeft Maria de Campos wel een favoriet. Marilyn Monroe komt vaak terug in haar werken, en op veel verschillende manieren. Deze portretten kunnen gezien worden als een tribuut aan één van haar grootste voorbeelden: Andy Warhol. Met haar portretten van beroemdheden wil zij de bestaande ideeën en stereotypes over beroemdheden doorbreken. De gezichten worden voorzien van melancholie en poëzie, verstopt achter ruwe kleuren en tekstfragmenten.

Over Maria de Campos

Maria de Campos is in 1977 geboren in Portugal. Nadat ze een studie had afgerond aan de Franse academie “Les Beaux Arts” bleef ze in Frankrijk waar de vandaag de dag nog steeds woont en werkt. Na een periode in Parijs te hebben gewerkt is zij nu neergestreken in Drome.

Maria houdt zich voornamelijk bezig met schilderen, en heeft niet alleen een geheel eigen stijl maar ook een bijzondere eigen techniek. Ze mixt verschillende soorten verf, olie en afbeeldingen. Af en toe maakt zij een uitstapje naar een andere kunstvorm zoals video en beeld. Haar liefde voor de moderne kunst in al zijn facetten schijnt door in al haar werk.

 

Het iconografische beeld staat centraal in haar werk. Haar werken zijn een voorstelling van het bestaande, maar wel op een nieuwe en eigentijdse manier verkend en bewerkt. Maria de Campos kiest vaak voor een eenvoudige en vaak donkere achtergrond, zodat het portret zelf optimaal tot zijn recht komt. Haar werk is wereldwijd tentoongesteld en hangt bij diverse corporaties en particulieren aan de muur in binnen- en buiteland.

 

Werk van Maria de Campos bij Cobra Art

Het kleurrijke en eigenzinnige werk van Maria de Campos is een ware toevoeging aan ieder interieur. Het rauwe randje en de street art elementen maken dat haar werk mooi staat in een industriële inrichting, maar ook in een andere stijl en omgeving komen de werken goed tot hun recht. De werken zijn mede dankzij de herkenbare onderwerpen en prachtige kleuren zeer toegankelijk en geliefd bij een breed publiek. Bekijk snel haar collectie bij Cobra Art en laat je inspireren!

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu