LEON BOSBOOM

Leon Bosboom is een Nederlander met een atelier in Amersfoort. Hij is geboren in het jaar 1959 en zit ondertussen al 30 jaar in de ontwerp- en kunstbranche. Leon Bosboom werkt voornamelijk door lagen van epoxyhars en acryl te combineren tot schitterende kunstwerken. Deze kunstenaar werkt tegenwoordig veel op intuïtie en laat zijn kunstwerk zelf bepalen welke kant deze op gaat qua uiterlijk. Hij schildert in het moment. Bosboom tracht hierdoor tijdloze kunst te creëren. Kunst die nooit gaat vervelen en daardoor nog lang het trotse middelpunt van de kamer van de eigenaar kan blijven.

Toro Velocidad van Leon Bosboom

LEON BOSBOOM, VIVA EL TORO

Leon Bosboom heeft een passie voor de Spaanse stier. De kracht en elegantie van dit dier noemt hij buitenaards en dat is de reden dat het dier zo aantrekkelijk voor hem is. Zo laat Leon Bosboom, vanuit de stier, zich inspireren tot majestueuze kunstwerken. Een daarvan is het werk Viva el Toro. Toro Escollo en Oro de Cabez zijn andere voorbeelden van zijn krachtige kunstwerken die niet geheel verrassend altijd een Spaanse titel hebben. Als kunstenaar is zijn afschuw voor het stierenvechten immers even groot als zijn bewondering voor deze prachtige dieren.

LEON BOSBOOM EN PORTRETTEN

Recentelijk is Leon Bosboom zich ook gaan toeleggen op de creatie van beeldbepalende portretten. Hij laat zich hierbij inspireren door iconische foto’s van filmsterren. Net als bij de stieren maakt hij hier gebruik van acryl en epoxyhars, maar voegt hij hier ook nog koffie toe aan de lagen! Het resultaat is een altijd verbluffend en fascinerend beeld om naar te kijken. Door de samenwerking tussen Bosboom en Cobra Art is het nu ook mogelijk om bij ons te bestellen uit zijn prachtige collectie. Hier zult u veel van zijn werken vinden waaronder Toro Forte, Cameron, Toro Prima en het intrigerende portret, Julia. Bosboom is daarnaast ook een van de kunstenaren die in 2014 met Cobra Art heeft samengewerkt voor onze Masterpiece Collection. Sommigen van zijn werken zijn daarom alleen te zien en te verkrijgen in onze Brandstore in Amsterdam, bekijk ook onze andere kunstenaars waaronder Karin Vermeer. Bij contact staan onze adresgegevens. Wij ontvangen u graag.

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu