KARIN VERMEER

Karin Vermeer is afkomstig uit Tilburg. Ze is daar geboren in 1970 en ook opgegroeid. Haar opleiding volgde ze echter in de havenstad Rotterdam aan de Willem de Kooning Academie. Vernoemd naar een van de beroemdste kunstenaars die deze opleiding ooit afrondde. Karin Vermeer focuste zich daarop zowel modeontwerp, illustratie als schilderen. Uiteindelijk heeft ze zich vervolgens voornamelijk op het schilderen gestort, met na het jaar 2000 veel inbreng van digitale technieken. Ze werkt tegenwoordig vooral op aanvragen vanuit de interieurarchitectuur en creëert dus vaak kunst die heel goed staat in woningen en bedrijfspanden.

Lolite van Karin Vermeer

KARIN VERMEER COMBINEERT BEELDEN, FOTO’S EN VERF TOT KUNST

Karin Vermeer gebruikt specifieke analoge en digitale technieken om haar schilderijen, of beter gezegd kunstwerken te creëren. Zo tracht Karin Vermeer met kunst niet een vooraf bedachte boodschap over te brengen, maar laat zij zich leiden door het moment en het spel der kunst. Deze kunstwerken zijn vaak een amalgama van bestaande beelden, foto’s van onbekende en bekende mensen en haar eigen schilderkunst. Vervolgens verwerkt ze dit op de computer tot een samenhangend resultaat. Haar kunst is te omschrijven als een combinatie tussen realisme en abstractie, waarbij allerlei kunstvormen en materialen worden gebruikt.

KARIN VERMEER SCHILDERIJEN BIJ COBRA ART

In de uitgebreide collectie van Cobra Art zijn nu ook schilderijen van Karin Vermeer te koop. Deze variëren van beelden van actrices als Angelina Jolie, Marilyn Monroe en een model als Brigitte Bardot, tot abstracter werk zoals het schilderij Blue Passion en Ageless Girl. Vermeer laat zelf weten vooral geïnteresseerd te zijn in het vrouwelijke gezicht en dit is dan ook zeer goed terug te zien in de collectie. De schilderijen staan geweldig in alle locaties en dwingen niet een bepaalde sfeer of een specifiek gevoel af, anders dan dat zij de kamer, of het bedrijfspand, extra ambiance geven. Bekijk ook onze andere artiesten, waaronder Leon Bosboom.

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu