Gert Kist

Knappe mannen in spannende poses is waar de Nederlandse fotograaf Gert Kist beroemd mee werd. Zijn mannenportretten zijn over de hele wereld bekend en gewild. Zijn stijlvolle licht erotische foto’s van mannentorso’s zijn herkenbaar uit duizenden: het licht-donker contrast a la Rembrandt geeft zijn werken een zekere mysterie en klasse die ongekend is. Tegenwoordig zijn het niet alleen zijn foto’s van het mannelijk lichaam, maar ook zijn intrigerende en diepzinnige vrouwenportretten die de muren van galerijen en particulieren over de hele wereld sieren.

Spannend contrast in een modern jasje

De klassieke beeldtaal, subtiele erotiek en het lichtgebruik van de Italiaanse schilder Carvaggio zette Gert aan tot het creëren van zijn eigen fotoserie. Het bekende licht-donker contrast van de meester zie je duidelijk terug in zijn werken. Ook bij zijn foto’s van mannen in spannende poses is de lichte erotiek aanwezig die zo kenmerkend is voor de kunstwerken van Carvaggio. Natuurlijk steekt de fotograaf deze helemaal in een modern en eigentijds jasje, hetgeen een unieke stijl oplevert die zowel binnen de wereld van de mannenfotografie als daarbuiten geliefd is.

De intrigerende vrouwenportretten van Gert Kist

Waar eerder het ideale mannelijk lichaam centraal stond, toont nieuw werk van Gert Kist meer vrouwelijkheid en gelaagdheid. In zijn nieuwe serie van vrouwenportretten is er een duidelijke verschuiving van accent. Het mannelijk torso is vervangen door het vrouwelijke gezicht, gehuld in extravagante kostuums, sieraden, haarstukken of maskers. De werken zijn intrigerend: het is alsof de portretten iets willen vertellen en verhullen. De kijker weet niet wat er zich afspeelt achter deze opgemaakte of verborgen gezichten, en dat wekt nieuwsgierigheid en interesse op.

Tegenwoordig maakt Gert Kist vooral portretten die iets willen vertellen en verhullen. Hij haalt zijn inspiratie uit diverse kunstvormen, waaronder ballet en dans, en in zijn nieuwe werk zijn ook invloeden van de Afrikaanse cultuur zichtbaar. Emotie vastleggen en uitdrukken is wat hem beweegt. Hij vindt het mooi om te zien hoe kunst nieuwsgierigheid kan opwekken en iets los kan maken bij de kijker. Niet alleen experimenteert hij nu met andere thematiek, ook gaat hij op zoek naar diverse materialen om zijn werk op af te drukken. 

Over Gert Kist

Gert Kist is een Nederlandse fotograaf geboren op 5 mei 1963 in Amsterdam. Een carrière in de fotografie lag voor hem niet voor de hand. Na zijn studie economie werkte hij bij een groothandel in kleding, waar hij prints voor shirts ontwierp. Het is zijn beste vriend Geert van Tol die zijn interesse voor fotografie aangewakkerd heeft. Gert loopt mee met zijn fotoshoots en raakt zelf geïnspireerd.

Hij koopt een camera en flitsers en gaat zelf experimenteren. Gert Kist heeft het vak dus echt in de praktijk geleerd. Hij ging zonder opleiding te volgen aan de slag met foto’s maken, puur op interesse en gevoel, en vond al snel een unieke stijl en onderscheidende thematiek die hem succes bracht.

Werk van Gert Kist bij Cobra Art

Zowel de intrigerende vrouwenportretten als de spannende werken van mannentorso’s van Gert Kist zijn beschikbaar voor iedereen van over de hele wereld. De portretten zijn eigentijds met een klassieke uitstraling, wat ze prachtig doet staan in zowel een moderne- als meer klassieke inrichting. Het contrast is subliem! Zijn werken stralen absolute klasse uit en zijn daarmee een intrigerende blikvanger in iedere ruimte.

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu