ERIK SALIN

De werken van Erik Salin zijn niet in een hokje te plaatsen. In zijn werken weet hij de verschillende basistechnieken feilloos te combineren. Acryl, Aquarel, tekenen, wassen en trompe ‘oeil komen samen in unieke pop-art sculpturen die herkenbaar zijn uit duizenden. Salin heeft een volledig eigen stijl ontwikkeld die hem tot een van de grote Fransen namen binnen zijn vakgebied heeft gemaakt. Zijn tijdloze werken zijn modern, innovatief, baanbrekend en zetten aan tot denken. Bovendien is ieder van zijn sculpturen 100% uniek! Wil je een origineel kunstwerk van Salin bemachtigen? Dat kan exclusief bij Cobra Art!

louis vuitton jerrycan

Verheerlijkt verslavend

Als een echte pop-art kunstenaar levert Salin op creatieve en toch directe wijze kritiek op de consumptiemaatschappij. Hij ontdoet objecten van hun originele context en maakt rake combinaties met andere objecten, waarin hij veel waarde hecht aan de afwerking en de esthetische schoonheid van zijn werken. Van pillen en capsules van grote merken, tot een jerrycan met een Louis Vuitton print: Salin wijst ons op de gebreken van onze consumptiemaatschappij en doet dit met verve.  Zijn gedurfde werken zijn zowel een afspiegeling van de maatschappij als van zijn eigen vrije en ongeremde artistieke geest. Laat je verrassen door zijn eigenaardige en toch rake combinaties, en bewonder de kunstwerken die met veel stijl en gevoel voor esthetiek zijn ontworpen.

Ferrari Gaspump Erik Salin

Glansrijke sculpturen met een boodschap

Wie de werken van Erik Salin van een afstandje bekijkt, zal kunnen denken dat het pronkstukken zijn uit een etalage van een bekend merk. De glanzende gemerkte sculpturen zullen inderdaad niet misstaan in de vitrines van ´s werelds meest luxe warenhuizen. Maar wie wat langer de tijd neemt om naar de kunst te kijken, ontdekt dat er een diepere boodschap in verborgen ligt. Van jerrycans tot pillen, en van zwoele lippen tot een benzinepomp: mode is verslavend. En wat doet het eigenlijk met onze zienswijze en het milieu?

Over Erik Salin

De Franse kunstenaar Erik Salin wordt in zijn thuisland beschouwd als één van de pioniers in zijn kunstdiscipline. De geboren Parijzenaar woont en werk tegenwoordig in het Zuiden van Frankrijk, waar zijn eigen studio gevestigd is. Zijn kunstwerken reizen echter de hele wereld over. Van galerijen in binnen- en buitenland tot de huizen van kunstliefhebbers van over de hele wereld: zijn sculpturen zijn overal te bewonderen. Daarnaast is Erik Salin een veelgevraagd Custom Painter. Hij combineert verschillende schildertechnieken en gebruikt diverse materialen. Hij schroomt niet om hiermee een eigen stijl te creëren, en is niet gebonden aan een specifieke stijl of school. Door deze artistieke vrijheid hebben zijn kunstwerken een eigenheid die direct te herkennen is, en kan men geruststellen dat hij zijn eigen stroming heeft ontwikkeld.

 

Werk van Erik Salin bij Cobra Art

De werken van Erik Salin werpen een kleurrijke blik op de wereld. De artiest gebruikt zijn kunst ook om een kritische boodschap over onze manier van leven en denken over te brengen. Zijn gedurfde en verrassende werken weerspiegelen de vrije persoonlijkheid van de maker. Al van Salin’s werken zijn uniek, wat betekent dat je altijd een bijzonder meesterwerk in handen hebt. De spraakmakende sculpturen zijn exclusief beschikbaar bij Cobra Art!

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu