DEBRA FRANCES BEAN

Speels, actueel, relevant en vooral origineel: de handtassen van Debra Frances Bean zijn herkenbaar uit duizenden. De doorzichtige sculpturen gemaakt van hars bevatten diverse objecten die staan voor de mensen die zij ontmoet heeft, de plekken die zij heeft bezocht en andere inspiratiebronnen die deze creatieve en eigenzinnige kunstenares in het dagelijks leven tegenkomt. Ook leveren ze op een luchtige manier kritiek op de hedendaagse maatschappij. Debra onderkent de complexe relatie die we hebben met consumptiegoederen, en weet dit op een luchtige manier over te brengen. Haar sculpturen bevatten conceptuele verhalen van schoonheid, mode en sociale media: en dat binnen de perfect gepolijste vorm van hars. Op de kleurrijke handtassen van Debra Frances Bean raak je nooit uitgekeken!

Debra Frances Bean art

Unieke handtassen met een verrassende inhoud

Van lippenstift tot goudstaven, en van een zonnebril tot een mobiele telefoon. Wat kan je in jouw handtas vinden? Debra Frances Bean combineert reguliere objecten met opvallende voorwerpen, waardoor haar sculpturen voor een verrassende en geamuseerde reactie zorgen bij de toeschouwer.

De sculpturen hebben zowel een luxe als een speelse uitstraling, wat ze zeer veelzijdig maakt. De werken zijn uniek in hun soort, en exclusief te koop bij Cobra Art.

Debra maakte haar eerste handtas sculptuur tijdens haar studie. Haar eerste werken waren naar eigen zeggen autobiografisch, omdat ze aansloten op de fase in haar leven en haar gevoel. Vandaag de dag haalt ze inspiratie uit de wereld om haar heen, waar ze is geweest en de personen die ze heeft ontmoet. Daarmee zijn ze verrassend veelzijdig, maar nog altijd persoonlijk.

Kunstwerk Debra Frances Bean

Pop-art van Debra Frances Bean

Wat op het eerste gezicht een decadent kunstvoorwerp is, heeft in de kern een diepere betekenis. Debra onderzoekt onderwerpen als massaproductie en consumptie, en speelt in haar werk met de complexe relatie die we hebben met materiële objecten en verbruiksgoederen. De kitscherige elementen in haar sculpturen zijn duidelijk een knipoog naar pop-art, maar dan helemaal geïntegreerd in de huidige digitale tijd. Elke tas heeft een intrigerende titel: uiteenlopend van een enkel woord tot een slimme en bedachtzaam statement.

Naast haar handtassen heeft Debra ook werk gemaakt voor het Coca Cola Museum ter gelegenheid van de 100e verjaardag van het merk. Naast haar eigen design van de iconische fles, waren enkele van haar persoonlijke favoriete werken te zien. Daarnaast neemt Debra regelmatig persoonlijke opdrachten aan,

Over Debra Frances Bean

Debra Frances Bean is geboren in Londen, en volgde een opleiding in beeldhouwkunst aan de gerenomeerde Central Saint Martins School of Arts. Daarnaast studeerde zij verder bij andere artiesten. Na een periode in New York te hebben gewoond en gewerkt is zij teruggekeerd naar haar geboortestad. Ze maakte haar eerste handtas sculptuur tijdens haar studie. Haar eerste werken waren naar eigen zeggen autobiografisch, omdat ze aansloten op de fase in haar leven en haar gevoel. Vandaag de dag haalt ze inspiratie uit de wereld om haar heen, waar ze is geweest en de personen die ze heeft ontmoet. Daarmee zijn ze verrassend veelzijdig, maar nog altijd persoonlijk.

Sculpturen van Debra Frances Bean bij Cobra Art

Debra’s Art bags zijn een metafoor voor de ambiguïteit en beeldtaal van de moderne vrouw. Ze zijn mooi, grappig, uitdagend, diepzinnig en relevant. Haar tassen en andere sculpturen zijn tentoongesteld in galerijen van over de hele wereld. Bij Cobra Art zijn de bijzondere werken van Debra Frances Bean exclusief te bezichtigen en bestellen!

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu