CECILE PLAISANCE MET BARBIE SPIEGELT ZE DE WERKELIJKHEID

Cecile Plaisance heeft een muze en ze heet Barbie. De pop, waar veel meisjes op de wereld mee zijn opgegroeid, is voor haar meer dan speelgoed. Voor Cecile Plaissance is Barbie een icoon en een reflectie van de westerse maatschappij. Een model voor de vrouw die tegelijkertijd moet staan voor passie en erotiek, alsmede de rol van huisvrouw en moeder op zich moet kunnen nemen. Barbie is voor Cecile een carrièrevrouw die probeert zo ver mogelijk te komen in haar werk, terwijl ze ook tegelijkertijd vrij maakt om te genieten van de zon en het strand. Plaisance creëert met dit spanningsveld haar fotokunst en blijft hiermee de kunstwereld fascineren.

Kunst van Cecile Plaisance

CECILE PLAISANCE VAN HUIS UIT ECONOMIST

Cecile Plaisance is nooit opgeleid tot kunstenares. In plaats van de kunstacademie bewandelde Cecile Plaisance de financiële wereld. Een opleiding commerciële economie aan de Dauphine universiteit van Parijs bereidde haar voor op de zakelijke wereld. De wereld waar ze ook haar man vond en met hem werkte ze jarenlang samen in de IT. Ze werkte in Europa en in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd ontdekte ze haar passie voor de fotokunst. Ze fotografeerde alles van mensen, tot dieren tot de natuur en menselijke bouwwerken. Altijd was daar ook Barbie. Als afspiegeling van de samenleving en positie van de vrouw daarin.

CECILE PLAISANCE HAAR FOTOKUNST IS NU TE BESTELLEN BIJ COBRA ART

Bij Cobra Art zijn we trots dat we regelmatig met Cecile mogen samenwerken. Haar kunst is een inspiratiebron voor velen en laat ons nadenken over onze eigen positie in de gemeenschap. Het is niet voor niets dat Cecile Plaisance in de belangrijkste galerijen ter wereld ten toon is gesteld en aanwezig is op de grootste kunstbeurzen. Zo hingen haar werken in New York, Londen, Seoul en Dubai. Via Cobra Art is het voor u ook mogelijk om kunstwerken van Plaisance te bemachtigen. Kijkt u maar eens rond in de collectie. We kunnen u ook aanraden om een langs te komen in onze Brandstore. Hier zijn namelijk, vanwege onze samenwerking met Plaisance voor onze zogeheten Masterpiece Collection, exclusieve kunstwerken van haar verkrijgbaar die u nergens anders zult vinden. Ervaar zelf hoe deze kunstenares u kan inspireren. Voor onze adresgegevens kunt u klikken op contact. Neem ook een kijkje bij onze andere kunstenaars, denk onder andere aan de kunstenaar Igor Vasiliadis.

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu