BLACK AND WHITE FOTOGRAFIE

Imponerend, chique en van een ongekende schoonheid: dat zijn de zwart/wit kunstwerken uit de exclusieve collectie van Cobra Art. De unieke werken zijn geprint op Plexiglas nóg spraakmakender. Black and White kunstfoto’s zijn tijdloos en ontroerend mooi in hun eenvoud. Hoewel zwart/wit fotografie in 1935 zijn intrede deed en inmiddels is ingehaald door de kleurenfotografie, is de kunstdiscipline sinds de introductie nooit weggeweest. De stijl is nog altijd ongekend populair onder een brede doelgroep van kunstliefhebbers en kunstkenners, en dat is niet zonder reden: landschappen zijn grilliger, portretten karaktervol, texturen nog duidelijker en de esthetiek en vorm komt bij Black and White fotografie optimaal tot zijn recht. Doordat de kleuren niet kunnen afleiden gaat alle aandacht naar licht, vorm en compositie. En dat maakt deze kunstwerken ongekend krachtig!

Black and White God is a DJ

Alle aandacht naar de compositie

Het maken van een goed Black and White kunstwerk is een specifiek talent en een echte specialisatie. Wanneer de kleur wegvalt komt er nog meer nadruk te liggen op het contrast om vorm en diepte te creëren, en gaat alle aandacht van de toeschouwer naar de compositie. Dat vergt een scherp oog van de fotograaf! Wordt dit op de juiste manier gedaan, dan is een Black and White kunstwerk een lust voor het oog. Als kijker kan je verdwalen in de karaktervolle blik van de geportretteerde of urenlang gefascineerd blijven kijken naar de prachtige texturen van de landschappen. Dus heb je oog voor detail en houd je van contrast en vorm, dan mag een zwart/wit kunstwerk zeker niet in jouw verzameling ontbreken!

Black and White art foto

Eindeloze variatie binnen de Black and White fotografie

Black and White fotografie is misschien wel de meest gevarieerde kunstdiscipline die er is. De onderwerpen lopen uiteen van landschappen tot portretten, en van voorwerpen tot architectuur. Binnen de zwart/wit fotografie is het niet het onderwerp, maar de compositie en techniek die het onderscheid maakt. Dat maakt de discipline ontzettend divers! De echte kunstkenner kan veel stijlen en technieken onderscheiden, terwijl de liefhebber zich eindeloos kan verbazen over de diverse thema’s en composities. Black and White kunstwerken zijn een kwestie van smaak, maar eigenlijk zit er binnen deze veelzijdige discipline voor iedereen wel wat tussen.

De Black and White kunstenaars

De Black and White kunstenaars van Cobra Art hebben hun werk tentoongesteld in binnen- en buitenland. De werken hangen aan de muur bij kunstliefhebbers van over de hele wereld. Wanneer je de exclusieve collectie bekijkt, zal je diverse stijlen en kunstdisciplines herkennen. Van spannende en licht erotische foto´s tot chique vintage portretten, en van etnische beelden tot afbeeldingen die doen denken aan fashion- en magazine fotografie. Sommigen met nadruk op het esthetische, en anderen met een subtiele knipoog naar de hedendaagse maatschappij. Maar ook architectuur- en landschapsfotografie zijn goed vertegenwoordigd. De vormen van bekende bouwwerken komen in Black and White nog beter tot hun recht, terwijl de structuren van de landschappen door het wegvallen van kleur extra rauw en fascinerend zijn. Welke stijl en kunstenaar ook jouw voorkeur heeft: de werken weten je gegarandeerd te boeien.

 

Black and White kunstwerken kopen bij Cobra Art

Less is more gaat voor zwart/wit fotografie zeker op: er valt zo ontzettend veel in te ontdekken. Begin je ontdekkingsreis bij de collectie van Cobra Art. De exclusieve kunstwerken zijn gemaakt door gevestigde namen én aanstormende talenten van over de hele wereld, en laten je zien wat er allemaal mogelijk is binnen de kunstdiscipline van Black and White fotografie. Welk werk weet jouw hart te veroveren?

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu