AXEL CRIEGER

Axel Crieger is een fotograaf die kunstfoto’s maakt waarvan we wensten dat ze realiteit waren. Zo creëerde Axel Crieger van Steve Mcqueen of Brigitte Bardot composities die mooier zijn dan de waarheid. Een combinatie van schetsen, digitale effecten en een spectaculair ontwerp levert klassieke foto’s op die nooit gefotografeerd zijn. Zo straalt Brigitte nog immer in Parijs en poseert een eeuwig jonge James Dean voor een propellervliegtuig. Het heeft Crieger al meerdere exposities opgeleverd bij internationale art-shows en galerijen. Ook veel musea van de hedendaagse kunst stellen zijn werk ten toon.

The Vault van Axel Crieger

AXEL CRIEGER EEN GEWELDIGE FOTOGRAAF

Geboren in München in het jaar 1955 heeft deze Amerikaanse-Duitse fotograaf vervolgens een opleiding visuele communicatie gedaan. Naast de fotografie heeft Crieger ook gewerkt als regisseur en ontwerper voor meerdere klanten uit wereldsteden als New York, Los Angeles, Milaan, Londen en Parijs. Hij heeft reclames, tentoonstellingen en grote schilderijen gemaakt. Alex Crieger publiceerde zelfs samen met auteur en Oscarwinnaar Michael Blake het boek American Night. Een boek vol intrigerende en mysterieuze foto’s in de film noir stijl, met een dramatische look en krachtige schaduwen. Joseph Beuys heeft daarnaast over een van zijn exposities heen geschilderd en aangegeven dit het beste onderdeel van de tentoonstelling te vinden.

FOTO’S VAN AXEL CRIEGER AANSCHAFFEN?

Cobra Art werkt al jaren samen met Alex Crieger en hij hoort daarmee tot een vaste groep van 25 fotografen. Crieger zijn karakteristieke stijl heeft hem meerdere internationale prijzen en wereldwijde faam opgeleverd. Verscheidene beroemdheden zijn grote verzamelaars van zijn werk. Bij Cobra Art is het mogelijk om werk van deze kunstenaar te verkrijgen, ook in kleinere formaten dan de originelen. Werpt u eens een blik op onze collectie en laat uw verrassen en verbazen door de talloze creaties van Crieger. Dan begrijpt u meteen waarom zijn kunst op velen muren in de wereld hangt. Bekijk ook de kunst van onze andere artiesten. Denk alleen al aan Hans Petersen.

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu