ALAIN DELVOYE VOOR DE KUNST GEBOREN

Alain Delvoye is geboren in Vlaanderen in het jaar 1959 in de stad Kortrijk. Een kunstenaar in hart en nieren. Hij studeerde acht jaar aan de kunstacademie om zijn passie tot volle bloei te kunnen brengen. Zijn originele en vernuftige kijk op de werkelijkheid leidt ertoe dat Delvoye steevast verrast met vernieuwende en verbluffende ideeën en creaties. Na 8 jaar koos Alain Delvoye ervoor de kunst te specificeren tot zijn grote liefde: de fotokunst. Sindsdien werkt hij als commercieel, maar ook creatief fotograaf en is hij een van de 25 fotografen waar Cobra Art mee samenwerkt. Zijn werk wordt vaak geclassificeerd als urban art.

Foto op Plexiglas van Alain Devolye

DE KRACHT VAN URBAN ART EN ALAIN DELVOYE

Urban art combineert straatkunst en graffiti en wordt vaak gebruikt om alle beeldende kunstvormen samen te vatten die ontstaan ​​in stedelijke gebieden, geïnspireerd door stedelijke architectuur of de huidige stedelijke levensstijl. Hoewel urban art begon op buurtniveau, waar veel mensen van verschillende culturen samenleven, is het tegenwoordig een internationale kunstvorm. Veel urban artiesten, waaronder ook Alain Delvoye, reizen van stad naar stad en doen op deze manier inspiratie op over de hele wereld. De notie ‘Urban Art’ is ontstaan ​​uit street art die zich vooral bezighoudt met graffiticultuur. Urban art vertegenwoordigt een bredere dwarsdoorsnede van kunstenaars die zich bezighouden met hedendaagse stedelijke cultuur en politieke kwesties. Dit zijn ook precies de kwesties die Alain Delvoye verwerkt in zijn fotografie.

Kunst van Alain Devolye

ALAIN DELVOYE MET FOTOKUNST GROOT GEWORDEN

Het fotograferen heeft Alain Delvoye zichzelf aangeleerd. Reizen over de hele wereld en een constante gedrevenheid om zichzelf te blijven vernieuwen zorgen ervoor dat hij telkens nieuwe, fascinerende kunstwerken weet te creëren. Zijn stijl varieert dus ook van stedelijk-industrieel naar zeer kleurrijke visualisaties van natuurlandschappen. Zo is Forest Whispers van Alain Delvoye een typisch voorbeeld van de kracht van deze fotograaf. Een abstracte afbeelding van een donker woud dat talrijke emoties bij de kijker zal oproepen. Delvoye fotografeert echter net zo goed modellen, dieren en iconen uit de muziekwereld en is daarmee een fotograaf die alle kanten op kan gaan.

ALAIN DELVOYE, KUNST, CULTUUR EN EMOTIE IN ÉÉN

Zoals gemeld is urban art de term die vaak wordt gebruikt om het werk van Delvoye te omschrijven. Het aanroeren van concepten die samenhangen met de stedelijke cultuur zorgen voor een brandmerk als autodidactische fotografische kunstenaar. Bij al zijn werken probeert Delvoye constant weer de extremen van het leven in beeld te brengen. Vaak komt dit tot uiting in werken die zeer emotionele en subtiele herkenningen van samenlevingen en cultuur waarborgen. Naast de emotionele uitspattingen in de vorm van extremen binnen samenlevingen maakt de fotokunst van Alain Delvoye gebruik van de confrontatie tussen stilte en sterke beelden. Uitgebalanceerde mixed media en sociaal commentaar maken de fotokunst tot een geheel.

Alain Delvoye fotokunst past perfect in hedendaagse, abstracte en moderne ruimtes. Het gebruik van sierlijke kleuren, elegante pasvoeren, zachte lijnen en grimmige projecties van het menselijk leven zorgen voor een ambiance die naadloos aansluit bij dit type ruimte.

 

ALAIN DELVOYE KOPEN BIJ COBRA ART

Als een van de kunstenaars waar Cobra Art mee samenwerkt, heeft Alain Delvoye al talrijke prachtige kunstwerken afgeleverd. Zijn variërende en energieke stijl heeft ertoe geleid dat hij voor velen een inspirerende kunstfotograaf is en zijn werk voor eenieder intrigerende aspecten heeft. Voor Delvoye is fotografie zijn roeping, dit is waarvoor hij is geboren en zijn kunst willen wij daarom met u delen. Wij nodigen u dan ook graag uit om eens een kijk te nemen in onze collectie; laat u inspireren door deze geweldige kunstenaar. Kom gerust langs en aanschouw het werk! Kijk ook eens naar onze overige kunstenaars.

DISCOVER OUR
LATEST NEW ART WORKS

Founded in 1983 as a family business, Cobra Art Company is one of the leading International art wholesalers and distributors in plexiglass photography, paintings, masterpieces, objects and sculptures.

We regularly create new Art collections in close collaboration with various International artists and photographers.

GO ON OUR VIRTUAL TOUR
AND EXPERIENCE  THE COBRA WAY OF LIFE

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY AMSTERDAM

Click here to login for virtual tour –

VIRTUAL 360 TOUR GALLERY ROTTERDAM

Click here to login for virtual tour –

Menu